The Body Shop Kerst 2015

We zitten, naar mijn mening, weer in de leukste tijd van het hele beautyjaar: de kerstcollecties liggen namelijk weer in de winkels! Deze collecties zijn altijd nog nét wat mooier en vooral feestelijker dan de collecties die gedurende de rest van het jaar uitkomen. Vandaag stel ik je voor aan een deel van de The Body Shop Kerstcollectie!

Toen ik het pakket met de producten openmaakte, kwam ik meteen in de kerststemming. Alles ziet er zo leuk en feestelijk uit!

The Body Shop Kerst 2015

Deze producten zaten in het pakket:

 • Frosted Plum Shimmer Mist (à €12,-)
 • Frosted Plum Lip Balm (à €5,-)
 • Frosted Plum Sugar Scrub (à €18,-)
 • Strawberry Festive Picks (à €25,-)
 • Colour Crush Nails Silver Sequins (à €6,-)
 • Swinging Silver Eyeshadow Palette (à €25,-)

Laten we snel gaan kijken naar mijn review van de producten!

Frosted Plum

The Body Shop Kerst 2015 frosted plum

Frosted Plum is de nieuwste toevoeging aan de drie speciale kerstgeuren van The Body Shop. Naast deze geur heb je ook nog de Glazed Apple en Frosted Cranberry lijn. Het zijn alledrie vrij fruitige geuren, dus dat is wel iets waar je van moet houden. Ik vind het zelf wel lekker, maar stiekem mis ik de vanillegeur van vorig jaar toch ook wel een beetje, want die vond ik ook heel lekker en is nét iets anders qua geur dan de geuren die er nu zijn.

Frosted Plum Shimmer Mist

The Body Shop Kerst 2015 Frosted Plum Mist

De Frosted Plum Shimmer Mist ziet er heel bijzonder uit; het is een bol flesje met daarin een prachtige lavendelkleurige substantie met de nodige shimmers erin. Stiekem heb ik al een paar keer nadat ik hem opgespoten met de flacon staan schudden, want dan krijg je zo’n mooi sneeuwbol-effect! De geur is ook erg lekker; zoet als pruimen, maar toch met iets bloemigs erdoor, waardoor de geur wat extra’s krijgt. Op mijn huid blijft de geur een paar uur hangen, maar dan is hij ook wel weg. De shimmers in de body mist zijn vrij subtiel op mijn huid en op camera zie je ze ook niet terug. Later zag ik wel een paar subtiele shimmers op mijn polsen terug, dus ze zijn er wel. Ik denk dat je ze het mooist terug zult zien in een omgeving die niet té fel verlicht is, dus voor een kerstdiner bij kaarslicht lijkt mij dit wel heel mooi, zeker voor in het decolleté.

The Body Shop Kerst 2015 frosted plum shimmer mist ingredients

De ingrediënten, mocht je daar geïnteresseerd in zijn. Er zit vrij veel alcohol in, wat je helemaal aan  het begin ook wel een beetje kunt ruiken, maar dat is drie seconden na het spuiten wel weg en dan komt de echte geur tevoorschijn. Ik vind het een fijn product. In principe vind ik body mists meer iets voor in de zomer, maar door de shimmers past deze toch ook wel bij de feestdagen.

Frosted Plum Sugar Scrub

The Body Shop Kerst 2015 Frosted Plum Sugar Scrub

Dit is misschien wel mijn grootste favoriet! De Frosted Plum Sugar Scrub ruikt net als de Shimmer Mist heerlijk en werkt ook heel fijn.

The Body Shop Kerst 2015 Frosted Plum Sugar Scrub Ingredients

Het ingrediëntenlijstje van de scrub is niet zo heel lang en er zitten veel suikerdeeltjes in.

The Body Shop Kerst 2015 Frosted Plum Sugar Scrub open

Zo in de pot kun je de scrubdeeltjes al zien zitten, maar ik zal ook even een foto van wat product op mijn hand toevoegen om het nog wat duidelijker te laten zien.

The Body Shop Kerst 2015 Frosted Plum Sugar Scrub substance

De scrub is wat aan de grove kant en dat maakt mij meteen fan, omdat je dan écht merkt dat je je huid scrubt. De Frosted Plum Sugar Scrub is zeker effectief en na het scrubben is mijn huid lekker zacht.

Frosted Plum Lip Balm

The Body Shop Kerst 2015 Frosted Plum Lip Balm

Het derde product uit de Frosted Plum lijn dat ik heb getest, is de Lip Balm. Deze zit in een schattig blikje. Misschien is dit niet meteen de meest hygiënische verpakking, maar ik gebruik hem enkel thuis en dan vind ik het niet zo’n punt, omdat ik hem 1) vaak voor het slapen gaan gebruik en 2) thuis kan je altijd je handen wassen, mochten deze wat vettig achterblijven.

The Body Shop Kerst 2015 Frosted Plum Lip balm ingredients

Ingrediënten. Er zitten veel verzorgende oliën in deze balsem.

The Body Shop Kerst 2015 Frosted Plum Lip Balm open

De balsem heeft een felle paarse kleur en ruikt net zo lekker als de andere producten uit deze lijn.

The Body Shop Kerst 2015 Frosted Plum Lip Balm swatch

De Lip Balm geeft een vleugje kleur af, wat je bij mijn gepigmenteerde lippen niet terugziet, maar als je wat blekere lippen hebt, krijg je dus een kleurtje bij je balsem. De werking van deze balsem vind ik prima en vergelijkbaar met de andere lippenbalsems die ze verkopen bij The Body Shop. Gesprongen lippen ga je er niet mee redden, maar voor de dagelijkse verzorging is dit een prima product.

Strawberry Festive Picks

The Body Shop Kerst 2015 Feel Good Set

Omdat ik zo’n vermoeden heb dat ik zonder moeite te doen hier zo een review van 3000+ woorden van kan maken, zal ik niet te diep ingaan op deze giftset, vooral ook omdat de Strawberry lijn al jaren te koop is en bij een groot deel van jullie waarschijnlijk al bekend zal zijn. In deze Strawberry Festive Picks set, zitten de volgende producten:

 • Strawberry Shower Gel 250ml
 • Strawberry Body Butter 50ml
 • Strawberry Body Polish 75ml
 • Strawberry Soap 100g
 • Red Mini Bath Lily (douchepuff)

De Shower Gel is een full-size, de andere producten zijn kleinere formaatjes.  Zelf kan ik niet zo mooi inpakken, dus ik vind het fijn dat je dit zo aan iemand kan geven.

The Body Shop Kerst 2015 Feel So Good set open

Zo zien de producten eruit. De geur van de Strawberry lijn is zoet en aardbei-achtig. Mijn favoriete product uit deze set is zonder twijfel de body butter, aangezien die heerlijk zoet en romig is. Hij doet mij een beetje denken aan slagroom.

Swinging Silver Eyeshadow Palette

The Body Shop Kerst 2015 Swinging Silver Palette

Laten we overgaan op de make-up uit de kerstcollectie. Ik heb hier één van de twee oogschaduwpaletten uit de kerstcollectie, namelijk Swinging Silver. Er is ook een Grooving Gold palette.

The Body Shop Kerst 2015 Swinging Silver palette open

Het palette bevat vier kleuren oogschaduw, een spiegel en een dubbelzijdig kwastje.

The Body Shop Kerst 2015 Swinging Silver palette back

Op de achterkant van het palette staan instructies van een look die je met dit palette kunt maken en overige informatie.

The Body Shop Kerst 2015 Swinging Silver Palette brush

Hier zie je het kwastje dat je in het palette krijgt. Van mij had dit niet gehoeven, omdat ik het liefst mijn eigen kwasten gebruik (en van sponsapplicators ben ik geen fan). Wel moet ik zeggen dat de slanted brush prima is om mee te werken; ik heb hem ook gebruikt voor de look die ik na de swatches aan je laat zien.

The Body Shop Kerst 2015 Swinging Silver Palette swatches

Met de pigmentatie van de oogschaduws zit het wel goed.

The Body Shop Kerst 2015 Swinging Silver Palette look

Voor deze look heb ik alle kleuren uit het palette gebruikt en grotendeels zo aangebracht als op het plaatje op de verpakking. Alleen heb ik de zilverkleur nog wat in mijn crease aangebracht en een aparte highlighter voor onder mijn wenkbrauwen gebruikt (eentje van Sephora eigen merk). De donkerblauwe kleur zit zowel langs mijn wimperrand als bij mijn onderste waterlijn als eyeliner.

The Body Shop Kerst 2015 Swinging Silver Palette full-face look

Nog even met de ogen open. Ik vind de look zeker niet verkeerd geworden. De look is nog vrij zacht, zonder harde kleuren en lijnen en ik denk dat dit daarom voor dames, die normaal niet zo uitpakken met de ooglooks, een leuk kerstpaletje kan zijn. Voor mij persoonlijk is dit nog vrij naturel, maar ik houd dan ook erg van oogschaduw. De kleuren blenden erg fijn en het blenden kost dan ook weinig tijd, wat ik erg prettig vind. De kleuren vind ik erg mooi, dus ik denk dat ik dit palette er nog vaak bij ga pakken. De look blijft trouwens ook de gehele dag zitten en ik heb enkel een oogschaduwprimer van Essence gebruikt.

Colour Crush Nails Silver Sequins

The Body Shop Kerst 2015 Silver Sequins Nails

Tot slot review ik vandaag nog een Colour Crush Nail Polish in de kleur Silver Sequins. Dit is een mooie, zilverkleurige glitterlak. Ik denk dat deze vooral bedoeld is als topcoat, aangezien hij niet zo dekkend is. Dit is voor mij geen probleem, want zo kan ik naar harte lust experimenteren met welke basiskleur er mooi bij past.

The Body Shop Kerst 2015 Silver Sequin Nails

Voor de swatch heb ik meerdere kleuren uitgekozen en gecombineerd met de glittertopcoat. Overal draag ik twee laagjes van de topcoat. Zoals je ziet is hij daarmee nog lang niet dekkend, maar krijg je wel een heel feestelijk effect. De houdbaarheid is een beetje afhankelijk van de lak die je eronder hebt aangebracht; als die lang blijft zitten, blijft de glitterlak ook beter zitten.

Zo en dit is hem dan, mijn superlange review van de The Body Shop Kerst 2015 collectie! Kun je je voorstellen dat dit nog niet eens alle producten uit de kerstcollectie zijn? Mijn grote aanrader is de Frosted Plum Sugar Scrub, maar eigenlijk zijn alle producten zeker de moeite waard. Het palette heeft mij ook echt positief verrast, want die is wel erg mooi! De kerstcollectie van The Body Shop is inmiddels verkrijgbaar in de fysieke filialen en op de site van The Body Shop.

Heb jij al wat geprobeerd uit de The Body Shop Kerst 2015 collectie?

Deze review bevat producten die ik heb ontvangen ter review, dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

24 reacties

 1. Deze is zeker tijd van het jaar waar veel leuke spullen en mooie kerstcollectie in de winkel ligt. Veel make up merken zijn in de aanbieding. De collectie van de Body Shop ziet er prachtig uit. De Frosted Plum Sugar Scrub lijkt mij heerlijk en alles in paarse kleur vind ik zo mooi. De nagellak staat je feestelijk. Ik verbaas me niet dat je een positieve reactie hebt van Body Shop het is toch een van de merken waar ik een warm gevoel van heb. En veel mensen ook denk ik. 😉

 2. De sugar scrub lijkt mij heerlijk. Wat fijn dat ze op de achterkant van het palette een zeer duidelijke instructie hebben gezet, daar hebben mensen zoals ik echt wat aan 😉

 3. Ik ben dol op de geur Plumb. Ik weet niet eens wat het in het Nederlands is. Vijg? Hoe dan ook, ik heb van Kneipp geloof ik een bodycream. Heerlijk is die ook. Ben benieuwd naar deze. Op naar The Body Shop!

 4. Wauw wat een hoop heerlijke en mooie producten heb je er bij <3 Ik was van het weekend bij de Body Shop en was meteen verliefd op de heerlijke geur van de Frosted Plum lijn. Een paar van die producten komen absoluut op mijn wensenlijstje voor kerst!

 5. Ik heb laatst ook wat van de kerstproducten geprobeerd tijdens een TBS bloggeravond. De nieuwe producten zien er zo goed uit en ruiken nog lekkerder 😀 I’m a fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *