The Body Shop Roots of Strength

The Body Shop heeft sinds kort een nieuwe lijn, namelijk The Body Shop Roots of Strength. Deze skincare lijn moet zorgen voor een stevigere huid. Op deze manier zou deze lijn voor een jeugdigere uitstraling moeten zorgen. Ik probeerde de producten en heb als bonus ook nog eens een oogcrème/masker uit de Drops of Youth lijn getest.

The Body Shop Roots of Strength

Ik testte de volgende producten uit:

  • Firming Shaping Essence Lotion à €17,-
  • Firming Shaping Serum à €36,-
  • Drops of Youth Bouncy Eye Mask à €20,-
  • Firming Shaping Cream à €30,-

Met name het serum is iets prijziger dan de andere producten, maar dat is meestal het geval.

Firming Shaping Essence Lotion

Hier zie je de Firming Shaping Essence Lotion. Dit was wat mij betreft het minst interessante product uit de lijn. De bedoeling is dat je het product met bijvoorbeeld een wattenschijfje aanbrengt om de huid voor te bereiden op het serum. Zelf vond ik dit eigenlijk een stap teveel. Hieronder nog even de ingrediënten:

Aqua / Water / Eau, Glycerin, Propylene Glycol, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Arginine, Chlorphenesin, PEG-20, Salicylic Acid, Ruscus Aculeatus Root Extract, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Parfum / Fragrance, Phospholipids, Zingiber Officinale Root Extract / Ginger Root Extract, Disodium EDTA, Adenosine, Panax Ginseng Root Extract, Glycine Soja Oil / Soybean Oil, Tocopherol, Limonene, Citral, Linalool, Geraniol, Citric Acid.

Ik vond de lotion vooral verfrissend in gebruik, dus als je daar erg van houdt en wat meer geduld hebt dan ik, is dit misschien wel wat voor je.

Firming Shaping Serum

Het serum uit deze lijn sprak mij iets meer aan dan de lotion. Dit product deed ook iets meer voor mijn huid had ik het idee.

Hierboven nog even de ingrediënten. Ik zie goede ingrediënten, maar ook dingen zoals parfum. Zelf kan ik daar gelukkig gewoon tegen, dus voor mij is het geen probleem. De geur van de gehele lijn is trouwens een beetje kruidig. Ik ruik de ginseng goed terug. Persoonlijk vind ik dit wel lekker.

Na gebruik van het serum is mijn huid nét iets zachter dan anders en ik heb ook daadwerkelijk het idee dat de crème die ik erna gebruik beter zijn werk doet. Hoe ik daar bij kom? Mijn huid voelt simpelweg meer gehydrateerd en zachter aan als ik de combinatie gebruik.

Firming Shaping Cream

Het laatste product uit de Roots of Strength lijn is de Firming Shaping Cream. Deze crème mag je zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. Zelf heb ik mij beperkt tot het gebruik in de avond. Ik heb namelijk nogal een shiny t-zone en wilde niet dat mijn verzorging met mijn make-up zou botsen. Voor ‘s avonds vond ik het een erg fijne crème. Hij is goed verzorgend, maar niet heel vettig en dat vind ik prettig.

Hier nog even de ingrediënten. En voor ik het vergeet te melden: de Roots of Strength lijn is volledig vegan! Ideaal dus voor de vegans onder ons. Zelf vind ik het vooral heel fijn dat er geen minerale olie in zit, want daar kan mijn huid niet zo goed tegen.

Drops of Youth Bouncy Eye Mask

Als bonus in deze review wil ik nog even The Body Shop Drops of Youth Bouncy Eye Mask behandelen. Ik ontving dit product samen met de Roots of Strength producten en ben ook dit product meteen gaan testen.

Hierboven zie je de ingrediënten en nog wat meer informatie over het product. Je kunt het Bouncy Eye Mask zowel als masker en als oogcrème gebruiken. Dat laatste heb ik vooral gedaan. Elke ochtend en avond heb ik hem trouw gebruikt. In de ochtend vind ik het heerlijk, omdat ik altijd een beetje puffy ogen heb als ik net wakker ben. Door het gebruik van het Bouncy Eye Mask merk ik dat de huid iets koelt en dat dit zorgt voor een snellere afname van puffy ogen dan wanneer ik dit product niet gebruik.

In de avond vind ik het dan weer fijn, omdat het vermoeide ogen wat verkoeling geeft. Of dit product ook echt iets toevoegt qua anti-aging durf ik niet te zeggen. Ik vind de zone rondom mijn ogen sowieso een slagveld sinds ik er vanwege werk om 6.05 uur uit moet elke dag. Ik vraag mij ook af of je in deze situatie wel veel resultaat kunt verwachten. Al met al, vind ik het in ieder geval een fijn product en het is ook nog eens vegan.

Conclusie

Ik ben erg te spreken over The Body Shop Roots of Strength lijn. Met name het serum en de crème vind ik erg fijn. De geur vind ik ook lekker. Ook het Drops of Youth Bouncy Eye Mask vind ik een erg prettig product om te gebruiken. Qua prijs zijn deze producten niet supergoedkoop, maar ze zijn ook niet duurder dan wat ik normaal zelf zou kopen aan skincare.

Heb jij al iets geprobeerd uit de Roots of Strength lijn?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvingen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *