The Bodyshop Aloe Calming Facial Cleanser

Een tijdje terug heb ik mijn reinigingsritueel eens kritisch bekeken en besloten dat er toch drastisch wat moest veranderen. Ik kwam tot deze conclusie omdat mijn huid ineens erge last had van break outs, iets waar ik normaal niet heel erg veel last van heb, behalve soms op mijn kin. Jammer genoeg kreeg ik een tijd terug ook last van onzuiverheden op andere plekken van mijn gezicht, wat voor mij een teken was dat mijn reiniging te heftig was voor mijn huid, die behalve gecombineerd ook nog eens vrij gevoelig is. Daarom besloot ik een cleanser van the Bodyshop mee te nemen die speciaal voor de gevoelig huid is en vandaag deel ik mijn ervaringen met jullie.

De Aloe Calming Facial Cleanser van the Bodyshop voor de gevoelige huid is een lotion die je huid op zachte wijze reinigt en make-up, dagelijkse verontreiniging en onzuiverheden verwijdert. Aloe moet zorgen voor een kalmerend effect, waardoor de huid niet geïrriteerd raakt. Hier zie je de verpakking:

AloeCleanserTBS

Ik vind het een prima verpakking om zo te zien. Vrij basic, maar toch wel mooi, zoals ik van the Bodyshop gewend ben. Het enige minpunt dat ik kan bedenken aan de verpakking, is dat het van vrij hard plastic is gemaakt, dat niet heel flexibel is. Ik heb namelijk ervaren dat ik af en toe met twee handen flink hard moet knijpen voordat er wat uitkomt. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet heel erg sterk ben ik mijn handen, maar prettig is wat anders natuurlijk. Na verloop van tijd wende ik wel een beetje aan het kracht zetten, maar echt heel handig ging het nog niet. (Schudden helpt trouwens ook, maar dan heb je weer kans dat er te veel uitkomt.)
De ingrediëntenlijst ziet er netjes uit, zoals we van the Bodyshop gewend zijn.

ingredientenaloecleanserTBS

Het effect van deze cleanser op mijn huid is erg fijn! Hij haalt zoals het hoort vuil en make-up van mijn gezicht af en ook merkte ik dat mijn huid er na het reinigen niet meer rood uitzag. Nu denk je misschien: waarom gebruikt je eerder producten waar je huid wel rood van werd? Nou, eerlijk gezegd had ik niet meteen door dat het daardoor kwam, aangezien ik wel snel last heb van roodheid en daarom dacht ik er in het begin niet zoveel achter, totdat ik dus break outs kreeg en droge vellen op mijn wangen. De Aloe Calming Facial Cleanser van the Bodyshop is echt mijn redder geweest! Ik gebruik dit product nu al een tijdje en ik merk echt dat mijn huid minder last heeft van onzuiverheden en daarnaast ook een stuk minder gevoelig is voor irritaties. (Waarschijnlijk dus omdat mijn huid niet meer geïrriteerd is.) Superfijn dus! Natuurlijk heb ik naast dit product meerdere producten in mijn routine opgenomen voor de reiniging van mijn huid, daarover kan ik misschien ook nog een artikel schrijven.

Dit product is zeker een aanrader voor iedereen die zijn huid goed wil reinigen zonder er een geïrriteerde huid aan over te houden. Voor een erg vette huid zal dit misschien een te milde cleanser zijn, maar ik denk dat de meeste huidtypes hier wel goed tegen kunnen. Of jou huid ook echt hele milde reiniging nodig heeft, is natuurlijk aan jou. Wat mij betreft is het enige minpunt aan dit product  het feit dat het product niet heel makkelijk uit de verpakking komt en je als je zo sterk bent (of slap) als mij je dus twee handen daarvoor nodig hebt.

Voor de prijs hoef je het niet te laten: The Bodyshop Aloe Calming Facial Cleanser is in een verpakking van 60 ml te koop voor maar €2,50.  Er is ook een grote verpakking met 200 ml inhoud voor €10,-

Kende jij de Aloe Calming Facial Cleanser van the Bodyshop al?

You may also like

19 reacties

  1. Klikt goed! Ik had er ooit een soort van ‘tester’ van gehad. Maar ik kreeg heel erg veel oneffenheden van in een keer! Dus jammer voor mij! Haha, leuke blog trouwens! Ik volg je nu via Bloglovin’ (:

    Liefs, Natiza

  2. Ik heb een best vette huid, dus ik denk dat hij zoals jij ook zegt te mild zal zijn voor mij! Een verpakking met een pompje was trouwens wel wat handiger geweest als het product er zo lastig uit komt. 🙂

  3. Fijn artikel. “Vroeger” was ik altijd geneigd om aggresieve cleansers te gebruiken totdat mij verteld werd dat dit juist voor puistjes kan zorgen als je huid dit niet nodig heeft. Vanaf toen dus een redelijk milde, de bodyshop vind ik sowieso altijd fijn:)

  4. Ik kende het nog niet, maar ik vind hem wel erg goed klinken. Misschien dat ik hem wel eens ga proberen, want voor de prijs hoef je het inderdaad niet te laten.

  5. Ik heb de toner eens gebruikt van deze lijn, maar ik kreeg daar een hele nare reactie van! Zo jammer. Naar deze ben ik wel benieuwd, ik gebruik reinigingsmelk/crème/balsem of olie altijd om m’n make-up er af te halen. Ik geloof dat TBS van alles wat in hun assortiment heeft hihi.

  6. Klinkt fijn! een tip voor als je puistjes hebt: Formula 10.0.6. rescue me blemish care werkt bij mij erg goed! En zo te horen hebben we een beetje dezelfde huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *