The Last Wish

Lezen is één van mijn grootste hobby’s, maar ook gamen vind ik erg leuk om te doen. Het boek dat ik vandaag review, The Last Wish (in het Nederlands: De Laatste Wens) van Andrzej Sapkowski ken ik enkel doordat ik ook van gamen houd en The Witcher 3 speel. De game is namelijk gebaseerd Sapkowski’s boeken over Geralt, een Witcher.

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik de boeken opgezocht en ik wist al snel dat ik de boeken wilde gaan lezen. Over in welke volgorde je ze het best kunt lezen is wel wat onduidelijkheid, maar ik ben met The Last Wish begonnen, omdat dit het eerste boek is als je ze in chronologische volgorde wilt lezen. Na The Last Wish ga ik (in deze volgorde) verder met Sword of Destiny, Blood of Elves, Time of Contempt, Baptism of Fire en The Tower of Swallows. Volgend jaar komt er nog een Engelse vertaling uit, namelijk Lady of the Lake. Helaas kan ik geen Pools lezen, dus vandaar dat ik voor de Engelse vertalingen ga, maar je zou ook prima voor de Nederlandse vertalingen kunnen gaan. De boeken zijn namelijk ook naar het Nederlands vertaald. Het is maar net wat je fijner vindt om te lezen.

The Last Wish

De boeken zijn verschenen met verschillende covers. Ik heb deze gekozen, omdat ik dit er wel leuk uit vond zien.

The Last Wish back

Als je de game kent, weet je al wie Geralt is en over hem gaan de boeken ook. Geralt is een Witcher en zijn doel in het leven is om zoveel mogelijk monsters te doden. Vaak krijgt hij hiervoor een contract aangeboden en op die manier kan hij zijn geld verdienen. Als Witcher heeft hij bijzondere kwaliteiten en kan hij bijvoorbeeld bepaalde magische signs gebruiken, heeft hij mutaties ondergaan die hem sterker maken en daarnaast is hij erg handig met een (zilveren) zwaard.

The Last Wish cover two

Dit boek bevat zes korte verhalen over Geralt’s avonturen en dit vind ik erg goed passen bij de manier waarop je de verschillende quests doet in de game. Niet alle The Witcher boeken bestaan uit korte verhalen. Persoonlijk denk ik dat voor zowel één lang verhaal als meerdere kortere verhalen voordelen te noemen zijn.

Het boek is geschreven in een vlotte schrijfstijl, waardoor het erg makkelijk wegleest. Ik had dit boek dan ook vrij snel uit. Het is erg leuk om personages die je uit de game kent tegen te komen in het boek en je krijgt ook een stukje achtergrondinformatie over dingen in de game die zomaar uit de lucht lijken te komen vallen. Voor liefhebbers van de game vind ik dit dus sowieso een must-read! 

Mocht je de game niet kennen, dan denk ik dat het dit boek alsnog heel leuk kan zijn om te lezen. Je zult Geralt misschien niet meteen zo goed kennen als de gamers, maar de verhalen zijn gewoon erg leuk, zeker als je zoals mij ook van fantasy houdt. Sapkowski verwijst naar bepaalde sprookjes in The Last Wish, alleen geeft hij ze zijn eigen twist. Het resultaat is een sprookjesachtige wereld met middeleeuwse invloeden en vele gevaren. Ik vind het echt een aanrader en het feit dat ik dit boek op Goodreads vijf sterren heb gegeven zegt eigenlijk al genoeg.  Ik heb The Last Wish voor ongeveer €6,50 besteld bij BookDepository.

Kende jij de Witcher boeken al?

You may also like

11 reacties

  1. Wat leuk dat je al die boeken gaat lezen als je zo’n groot fan bent van de game. Het is helaas niet mijn type boek maar dit herinnert me er wel aan dat ik weer eens een boek moet gaan lezen!

    1. De prijs is zeker heel fijn, maar dat vind ik over het algemeen wel bij BookDepository in vergelijking met andere aanbieders. Nu moet ik ook wel zeggen dat Nederlandse boeken ook gewoon duurder zijn dan Engelstalige boeken door de vaste boekenprijs.

  2. Goed dat je zoveel leest! Dat mag ook wel met de studies die je hebt afgerond 🙂
    Ik ken de boeken niet. De game ken ik trouwens ook niet.

    Liefs, Cindy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *