The Name of the Wind

Het is weer tijd voor een boekreview. Laatst las ik The Name of the Wind van Patrick Rothfuss en die beviel mij zo goed dat ik wel een review moest schrijven. Vandaag vertel ik je of dit boek ook iets voor jou zou kunnen zijn en wat mij zo aansprak.

Laten we beginnen met de cover van mijn editie; die vind ik er erg mooi uitzien! Het is een paperback van Gollancz, mocht je deze ook graag willen. Het is misschien heel oppervlakkig. maar als het niet teveel extra kost, ga ik vaak graag voor de cover die mij het meeste aanspreekt.

Zoals de achterkant al aangeeft, is The Name of the Wind het debuut van Patrick Rothfuss. Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik daar erg van onder de indruk ben. Vaak is een debuut toch nog niet meteen perfect, omdat de schrijver nog moet groeien. Patrick Rothfuss zit echter al meteen op een heel hoog niveau.

Het boek vertelt het begin van het verhaal van Kvothe en dit gaat verder in de overige twee delen van de trilogie. Kvothe is zoals de omslag al beschrijft geen gewone man. Hoe dat precies zit en wat hij allemaal kan, zal ik nu niet zeggen. Ik weet namelijk niet in hoeverre dat als spoiler gezien kan worden, maar de tekst op de achterkant zegt genoeg.

Helaas is tot nu toe alleen nog maar het tweede deel (The Wise Man’s Fear) uit, dus op het laatste deel moeten we nog even wachten. De trilogie heet de Kingkiller Chronicle. Mocht je liever in het Nederlands lezen, dat kan. Dan heet The Name of the Wind alleen De Naam van de Wind.

Conclusie

Naast de spannende verhaallijn, waren er voor mij nog veel meer pluspunten aan The Name of the Wind. De grootste daarvan is misschien wel de schrijfstijl van Rothfuss; die is namelijk prachtig. Daarnaast vind ik ook dat het boek fijn weg leest.

Qua inhoud kan ik niet teveel verklappen, aangezien ik altijd aan reviews zonder spoilers doe. Wel kan ik zeggen dat als je van fantasy houdt, dit toch wel een must is om te lezen wat mij betreft. De world building in het boek is supergoed gedaan. Je gaat meteen mee met Rothfuss. Dat zeg ik niet zo snel, want ik moet meestal toch een beetje inkomen bij nieuwe fantasy series.

Al met al was dit voor mij echt een vijf sterren boek op Goodreads en zoals ik al zei; als je van dit genre houdt, ga hem dan ook lezen. (Als je dat nog niet gedaan hebt dan.)

Heb jij The Name of the Wind al gelezen?

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *