The Night Circus

Het is weer tijd voor een review over een boek. Die heb ik al een tijdje niet geschreven, maar ondertussen heb ik wel gewoon gelezen. Vandaag review ik The Night Circus van Erin Morgenstern voor je. Uiteraard zonder spoilers over het plot en dergelijke!

Ik had The Night Circus al een behoorlijke tijd op mijn TBR op Goodreads staan, maar ik kwam er steeds niet aan toe hem te bestellen. Op YouTube had ik veel positieve dingen gehoord over dit boek en ik was daarom benieuwd geworden. Op mijn verjaardag was het zover en kreeg ik hem. Je kunt je vast wel voorstellen dat het niet lang duurde voordat ik hem ging lezen.

En heel eerlijk: ik kwam erachter dat ik eigenlijk geen flauw idee had waar het boek nu eigenlijk echt over zou gaan. De één zegt dat het een romance boek is, de ander vind het meer fantasy of weet er überhaupt geen label op te plakken. Zelf ga ik er ook geen label opplakken, maar ik wil wel wat kwijt over mijn leeservaring en mening.

De marketing van dit boek vind ik een beetje tricky. Zo staat er op de achterkant een vergelijking met Harry Potter en dat zorgt voor hele hoge verwachtingen bij mij. En ik vond het boek echt wel leuk, maar het is niet te vergelijken met Harry Potter.

Het was voor mij een boek waar ik even in moest komen, terwijl ik de schrijfstijl wel heel mooi vond. De hoeveelheid romance viel mij gelukkig mee; daar houd ik gewoon niet van. Wél vond ik de stukjes die erin zaten soms cringeworthy omdat Erin Morgenstern voor nogal romantische verwoordingen kiest. Ik vond dat vaak wat overdreven en niet zo heel realistisch. Misschien dat ik dit als jong tienermeisje beter had kunnen waarderen, maar dat lukte mij nu in ieder geval niet.

Gelukkig was de rest van het verhaal wel leuk en bleef ik benieuwd naar hoe het verder ging. De titel vind ik goed gekozen, want het mysterieuze night circus speelt zeker een grote rol. Het boek heeft meerdere perspectieven en dat vond ik dit keer niet vervelend. (Soms vind ik dat wel een minpunt in boeken.)

Conclusie

Als je een boek niet meteen weggooit als er romantiek in voorkomt, denk ik dat deze wel leuk voor je kan zijn. Zeker als je houd van magische verhalen of van circussen. Ik gaf The Night Circus vier sterren op Goodreads en om eerlijk te zijn twijfelde ik tussen de drie en vier. Halve sterren kunnen alleen nog niet op Goodreads dus ben ik voor vier sterren gegaan.

Voor degenen die graag in het Nederlands lezen; de vertaling heet Het Nachtcircus.

Heb jij The Night Circus al gelezen?

You may also like

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *