The Wonder

Voor kerst kreeg ik onder andere The Wonder van Emma Donoghue en aangezien ik erg benieuwd was naar dit boek, las ik hem vrij snel daarna. Vandaag deel ik mijn mening over The Wonder in een review zonder spoilers! Lees je mee?

Laten we beginnen met de cover; die vind ik echt prachtig! Ze zeggen altijd “don’t judge a book by its cover” maar eerlijk is eerlijk: een mooie cover helpt wel als je wilt dat je boek veel gelezen gaat worden. Een mooi boek pakt je aandacht immers al zonder dat je de achterkant hebt gelezen, terwijl je bij een boek met een lelijke cover toch eerst moet lezen waar het over gaat voordat je er naar toe wordt getrokken.

The Wonder gaat over een Lib, een zuster die is opgeleid door Florence Nightingale herself. Lib wordt gevraagd om twee weken lang te observeren en de wacht te houden bij een meisje dat beweert al maandenlang niet te hebben gegeten. Het verhaal speelt zich af in het Ierland van de 19e eeuw.

Nu snappen we allemaal dat een mens eten nodig heeft om in leven te blijven en het feit dat Anna (het meisje dat niet eet) nog in leven is, verklaart dan ook de titel The Wonder. 

Emma Donoghue is onder andere bekend omdat ze Room heeft geschreven, wellicht dat je haar daarvan kent. Ik heb dat boek (nog) niet gelezen, dus ik zou niet durven zeggen of The Wonder er veel op lijkt of niet. Wel kan ik mijn ervaring met The Wonder vertellen.

Ik moet bekennen dat ik gedurende het boek geïntrigeerd was door het meisje dat al maanden niet at. Ik bleef maar denken van: hoe kan dit? Het proza van Emma Donoghue vond ik daarbij ook mooi en het las prettig. De houding van hoofdpersoon Lib vond ik ook begrijpelijk.

Dit klinkt allemaal heel positief, maar toch gaf ik dit boek vier sterren op Goodreads (voeg mij daar trouwens gerust toe, vind ik alleen maar leuk) en niet vijf. Zo vond ik de hoofdstukken aan de lange kant, wat het voor mij moeilijk maakte om dit boek er even kort bij te pakken. (Ik vind het altijd het fijnst om te stoppen wanneer ik een hoofdstuk af heb haha.) Daarnaast vond ik het einde wat minder. Wat ik precies minder vond zal ik hier niet gaan zeggen, omdat ik geen spoilers wil geven. Ik denk dat het vooral een kwestie van smaak is.

Al met al vond ik The Wonder zeker het lezen waard.

Heb jij The Wonder al gelezen?

You may also like

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *