Three Dark Crowns

De afgelopen tijd heb ik weer veel gelezen en bij sommige boeken wil ik er dan ook graag een review over schrijven. Dit was ook het geval bij Three Dark Crowns. Misschien heb je dit boek al wel op BookTube voorbij zien komen, dat is in ieder geval wel hoe ik bij deze titel kwam.

Three Dark Crowns

Laten we beginnen bij de cover, omdat je die toch als eerste ziet. Deze variant is volgens mij wat later uitgekomen dan de hardcover variant, maar beiden vind ik mooi. Deze was alleen een stuk goedkoper op BookDepository en daarom heb ik deze gekozen. Tja, hoe meer boeken voor hoe minder geld hoe beter.

Het boek gaat over drie zusjes. Slechts één van hen zal uiteindelijk koningin worden en de andere twee worden vermoord. Wat ik interessant vind, is dat de zusjes drie verschillende soorten krachten representeren. Je hebt een elementalist, poisoner en naturalist. In de reviews op Goodreads las ik dat sommige lezers het verhaal langzaam op gang vonden komen, maar ik denk dat dit er een beetje bijhoort als je zoveel krachten moet beschrijven. Je moet een beetje wennen aan de wereld waarin het verhaal zich afspeelt zeg maar.

Conclusie

Zelf gaf ik dit boek 4.5 sterren op Goodreads. Officieel kun je daar geen halve sterren geven, maar ik vond het toch echt nodig. Het boek kwam wat mij betreft helemaal niet langzaam op gang en ik vond het vanaf de eerste pagina al interessant. Je krijgt verschillende perspectieven te zien, maar deze perspectieven doen er toe, dus vond ik dat geen probleem. Ik heb mij goed vermaakt met dit boek. Waarom ik dan toch geen 5 sterren geef? Ik vond het einde wat gehaast. Daarnaast had ik ook wel wat moeite met het concept dat er één zusje koningin moet worden en de andere twee vermoord moeten worden daarom.

Al met al ben ik erg positief en ben ik zeker benieuwd naar het tweede boek, A Dark Throne. 

Heb jij Three Dark Crowns al gelezen?

You may also like

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *