Too Faced Matte Eye palette

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat ik een groot fan ben van het merk Too Faced en dat ik met name gek ben op de paletten van dit merk. Pas kocht ik er nog één bij, namelijk het Too Faced Matte Eye palette en vandaag deel ik mijn review van dit product!

De verpakking van het Matte Eye palette is, zoals al wel te verwachten is bij Too Faced, erg mooi. Ik en gek op de stijl waarin Too Faced haar verpakkingen maakt en dit palette is geen uitzondering. Het palette zit verpakt in een doosje dat er prachtig uitziet.

Too Faced Matte Eye palette

De naam van het palette verklapt stiekem al wat over de inhoud; er zitten namelijk enkel matte kleuren in het Matte Eye palette. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het daarom wat vreemd vond dat ik dit palette zo graag wilde hebben, aangezien ik toch nét iets meer van shimmery oogschaduw dan van matte oogschaduw houd. Toch viel ik als een blok voor de kleuren in dit palette en ik zal je straks laten zien waarom.

Too Faced Matte Eye palette packaging

In het doosje zit het palette verstopt. De verpakking is van stevig karton gemaakt. Ik vind het zelf wel mooi, maar niet superpraktisch en ik zal dit palette uit angst dat het beschadigt niet meenemen op reis. Ik vind in dat opzicht de verpakkingen van mijn Too Faced Boudoir Eyes palette, Cat Eyes palette en À La Mode Eyes palette praktischer; die zijn van een soort blik gemaakt en beschadigen daardoor minder snel.

Too Faced Matte Eye palette back

Op de achterkant staat nog wat informatie.

Too Faced Matte Eye palette open

Het geopende palette ziet er zo uit. Er zit helaas geen spiegel in, maar aangezien ik hem toch niet mee durf te nemen op reis, vind ik dat niet echt een probleem.

Too Faced Matte Eye palette shadow insurance

Een leuke extra vind ik de sample Shadow Insurance die je bij het palette krijgt. Ik was hier al een tijdje benieuwd naar en inmiddels kan ik zeggen dat ik het een prima oogschaduw primer vind!

Too Faced Matte Eye palette cards

Behalve een sample van Shadow Insurance, zitten er ook de bekende kaartjes bij waar drie mogelijke looks opstaan uitgelegd. Ik vind dit altijd wel leuk om erbij te hebben, hoewel ik zelf meestal wel genoeg inspiratie heb.

Too Faced Matte Eye palette colours

Hier zie je de reden dat ik het palette wilde hebben, ondanks het feit dat de kleuren matte zijn. Ik vond de kleuren er gewoon zo mooi uitzien dat ik meteen het gevoel had dat ik dit palette met veel plezier zou gaan gebruiken. Je hebt een paar bruintinten om een neutrale look mee te maken, maar ook wat donkerdere kleuren voor een smokey look. Vooral Pebbles en London Fog spraken mij meteen erg aan.

Too Faced Matte Eye palette swatches

Tijd voor de swatches! De pigmentatie van de oogschaduws is erg goed, zeker als je je bedenkt dat dit allemaal matte oogschaduws zijn. De oogschaduws voelen ook heerlijk zacht aan, zonder dat ze té zacht zijn of voor fall-out zorgen.

Too Faced Matte Eye palette close-up look

Natuurlijk maakte ik ook een look met het palette. Hierboven zie je een close-up van de look. Ik heb Fresh Linen, Vintage Violet en Midnight gebruikt.

Too Faced Matte Eye palette full-face look

En hier nog even met mijn ogen open. Ik ben tevreden over het resultaat en ben erg blij dat ik het palette gewoon heb besteld. Ik ben gek op de kleurenvariatie en ik vind het erg leuk dat ik nu wat meer met matte oogschaduws kan gaan experimenteren. Natuurlijk had ik al een Matte palette van Makeup Revolution, maar die bevat vooral nude tinten en ik wissel nu eenmaal graag af tussen nude en kleur. Felle neontinten zie je mij niet zo snel dragen, maar wat minder verzadigde kleuren zoals de tinten in het Matte Eye palette vind ik geweldig!

Ik denk dat het wel duidelijk is: ik ben fan van mijn nieuwe Too Faced Matte Eye palette en kan hem zeker aanraden. Ik weet dat niet iedereen gek is op matte oogschaduw, maar indien je er wel gek op bent is dit eigenlijk toch wel echt een musthave. Ik bestelde het Too Faced Matte Eye Palette voor €35,- bij de Franse Sephora en ik vind het echt fijn om daar te bestellen. Ik had mijn bestelling op dinsdag geplaatst en kreeg vrijdag mijn pakketje al binnen. De verzendkosten zijn wel aan de prijzige kant, namelijk €13,90, maar ik heb hier een kortingscode gevonden en daardoor had ik uiteindelijk €16,75 korting.

Wat vind jij van het Too Faced Matte Eye palette?

You may also like

31 reacties

  1. Wat een prachtig palette! De meeste matte palettes komen allemaal met standaard bruine tinten maar deze kleurkeuze vind ik echt leuk en verrassend.

  2. Het pigment ziet er echt goed uit zeg. De kleuren vind ik ook erg mooi, ik ben toch meer van de donkere, warme kleuren en kijkend naar jouw swatches passen deze kleuren perfect bij mij. Mooie ooglook heb je ermee gemaakt.

  3. Ik zat er zo lang over te twijfelen om dit palette te kopen maar heb het uiteindelijk niet gedaan. Maar je hebt er echt een enorm mooie look mee gemaakt!

  4. Ik heb dit merk nog nooit in handen gehad. Het ziet er mooi uit zowel de verpakking als inhoud. Je hebt er een prachtige look mee gemaakt. Ik snap heel goed dat je hier dol op bent.

  5. Wauw wat een prachtig palletje, ik ben jaloers. Ik wil zo graag iets hebben van Too Faced alleen kon nooit het perfecte product vinden wat ik dan wil.

  6. Wat zijn de verpakking van Too faced toch geweldig…alleen daarom wil je dit soort palettes al hebben…OOk de oogschaduw tinten in dit palette vind ik super…en de ooglook die je er mee gemaakt hebt daar heb ik maar een woord voor….Prachtig!

  7. Hm, de verpakking ziet er mooi uit maar ik ben niet echt weg van de kleurtjes.. alhoewel ze er dan weer verassend goed uit zien op je ogen. Je hebt er echt een ontzettend mooie look mee gemaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *