Update: no-buy challenge: hoe gaat het?

Naar aanleiding van mijn artikel waarin ik mijn no-buy aankondigde, werd mij in de comments gevraagd of ik niet een tussentijdse update kon doen. Nu leek mij dat erg leuk om te doen, dus bij deze een update van mijn no-buy! 

Ik moet zeggen dat ik het erg moeilijk vind om niks te kopen. Ik had al wel verwacht dat het lastig zou zijn, maar het is eigenlijk nóg lastiger dan ik had verwacht. Ineens zie ik overal aanbiedingen en buy now or regret it later deals. Toch heb ik me tot nu toe nog grotendeels in kunnen houden. Dit komt onder andere doordat ik de volgende twee dingen probeer te doen:

– Het centrum probeer te mijden. 

Oké, ik geef het toe, ik ben een keer met mijn vriend het centrum ingegaan en heb toen deodorant en tandpasta gekocht en dit soort items mocht ik van mezelf nog kopen omdat ik ze daadwerkelijk nodig heb. Zo was mijn deodorant bijna op en hoewel ik nog genoeg tandpasta had liggen had ik wel echt een andere nodig; mijn tanden zijn de laatste tijd erg gevoelig en als ik geen speciale tandpasta voor gevoelige tanden gebruik doen ze binnen een paar dagen pijn. Daarna ben ik trouwens ook nog één keer alleen het centrum ingegaan, omdat mijn vriend zijn fietslamp kapot had en hij die zelf het niet zou redden om voor de volgende ochtend een nieuwe te halen. Toen heb ik ook maar meteen een cadeautje voor zijn zusje gekocht. Aangezien cadeautjes binnen de uitzonderingen van mijn no-buy vallen, heb ik me dus behoorlijk netjes ingehouden in het centrum.

– Webshops proberen te vermijden.

Dit is een stuk lastiger voor mij en eigenlijk heb ik het idee dat ik juist vaker in webshop kijk dan anders. Wel is het mij gelukt om niet van alles te bestellen. Op één ding na: een jas. En eigenlijk vind ik niet dat ik hiermee mijn no-buy heb overtreden, aangezien mijn oude jas eigenlijk al deels kapot is. De rits en alles doen het nog wel, maar op de armen is het nepleer hier en daar al aan het scheuren.  Toen ik het exemplaar hieronder zag voor maar €34,95 bij Loavies kon ik me niet inhouden en heb ik hem besteld. Tja, ik heb al drie keer gehad dat ik een jas wilde bestellen online en mijn maat er niet meer was, dus ik durfde het niet erop te wagen om te wachten.

Bron: Loavies

Op de jas na heb ik niks gekocht online en daar ben ik wel heel trots op!

Ik heb nog een no-buy tot het eind van de maand en hoop dat ik het tot die tijd volhoud. Aan de ene kant denk ik dat ik weinig keus heb, omdat ik voor één minorvak alleen al een boek van bijna €50,- (en dan heb ik het nog niet over de andere twee boeken à €20,- per stuk) moet aanschaffen, maar aan de andere kant demotiveert mij dit ontzettend. Als ik nog meer van dit soort dure boeken aan moet schaffen had ik namelijk net zo goed geen no-buy kunnen houden om te sparen, want dan gaat al het bespaarde geld daar al heen. Ik weet ook niet hoe het met jullie zit, maar bij ons op de uni worden dat soort boeken vaak nauwelijks gebruikt, wat dus zonde is van je geld. Ik ga nu denk ik proberen ze tweedehands te vinden voor maximaal de helft van het geld.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Wat trouwens wel heel fijn is, is dat ik nu een soort spaarplan heb gemaakt en een vast bedrag per maand wil gaan sparen. Daarna heb ik uitgerekend hoeveel geld ik dan nog overhoud voor mijn shopsessies en nu weet ik wel precies hoeveel ik kan uitgeven. Denk dat ik dat sowieso heel goed ga bijhouden zodra deze no-buy over is, zodat ik er blijvend iets aan heb.

Heb jij wel eens een no-buy gedaan?

You may also like

21 reacties

  1. Ohh webshops zijn zo lastig ja! Maar ik moet zeggen dat dat jasje ook wel heel erg leuk is haha :$ en tja tandpasta ed en boeken heb je echt nodig.. Dus ik vind dat je t best goed doet 😉
    Ik heb geen no buy gedaan, maar wil het wel proberen, misschien één maand van de aankomende maanden, hmmmm

  2. Wat een gave jas! Ik kan me heel goed indenken dat je die hebt gekocht 😉 Leuk deze update! Ik vind het heel knap van je. Pff, wat zijn schoolboeken duur hè? Succes met sparen!!

  3. Wat een ontzettend leuke jas heb je besteld! En ondanks de jas ben je heel goed bezig hoor! Slim om boeken tweedehands aan te schaffen, kan een hoop schelen!

  4. Wat een mooie en speciale jas zeg, ben benieuwd hoe die je staat! Ik heb mijn no-buy stiekempjes ook niet gehaald.. alhoewel die eigenlijk gericht is op make-up, waarvan ik nog niks heb gekocht 😀 heb ik wel allerlei kleding gehaald.. maar het was allemaal in de aanbieding hoor, haha.

  5. Wat goed van je, ik heb dit eigenlijk nog nooit gedaan haha! Zou ik misschien maar eens moeten doen.. Ik vind (ach, vooruit) de jas heel leuk! En dingetjes zoals tandpasta en deo mag je best kopen hoor.. Leuk zo’n no-buy periode, maar we moeten wel fris ruiken natuurlijk, gehe! Ik ben jou ook gaan volgen op bloglovin! 😀

  6. Ik vind dat je het tot nu toe echt heel goed gedaan hebt! De nodige dingen moet je inderdaad gewoon kopen zoals de deodorant en tandpasta en ook de jas is te begrijpen als je oude jas al kapot aan het gaan is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *