Verslag Hoda bloggersevent + unboxing goodiebag

Afgelopen vrijdag ging ik naar het Hoda Magazine bloggersevent. Hoda is een magazine dat zich voornamelijk richt op de Marokkaans-Nederlandse vrouw en gaat over met name fashion en lifestyle, maar ook ik was erg nieuwsgierig geworden naar dit magazine! Kijk je mee naar mijn verslag?

Even vooraf: het was niet erg licht op de locatie waar het event plaatsvond, dus bij voorbaat mijn excuses als de kwaliteit van mijn foto’s wat minder is. Ik had ook nog gevlogd, maar de kwaliteit daarvan was dusdanig slecht dat ik dat materiaal hier niet ga plaatsen.

Het event vond plaats in Bo Cinq in Amsterdam en we werden meteen gezellig ontvangen met een kopje Marokkaanse thee en een stroopwafel.

Hoda Magazine event 1

Daarna mochten we naar een ruimte waar allemaal kleine stands stonden van bedrijven en diensten die zich aan ons voor wilden stellen. Bij elke stand kregen we iets voor in de goodiebags.

Hoda magazine event 2

De stand waar wij als eerst langs gingen was er een van een healthcoach (J. Winwood op Instagram heet ze Freakyorganic). Wat zag zij er mooi uit zeg! Ik vond het ook erg interessant om met haar over gezond eten te praten, omdat ik daar zelf ook erg in geïnteresseerd ben.

Hoda Magazine event 3

Vervolgens kwamen we bij de stand van Diamond Memories, een bedrijf dat events verzorgd van catering en decoratie. Het is opgezet door drie vrouwen en ik vind het erg gaaf dat zij die stap hebben durven zetten. Er lag ook een fotoboek met foto’s van de events die ze hebben gedaan en dat zag er allemaal erg goed uit.

Hoda Magazine event 4

Daarna was het tijd voor de stand van Halal Cosmetics. Ik dacht in eerste instantie meteen: zou dit wel iets voor mij zijn? Aangezien ik zelf geen moslim ben, maar al snel werd duidelijk dat ondanks de naam de producten eigenlijk voor iedereen goed kunnen zijn. De cosmetica die ze verkopen is namelijk natuurlijk is en bevat  geen schadelijke stoffen, zoals bijvoorbeeld alcohol. Ook is bijvoorbeeld hun nagellak waterdoorlatend. Halal verzorgt gratis workshops bij je thuis, waar je de producten kunt uitproberen.

Hoda magazine event 5

De volgende stand was van Nesci. Ik vond het verhaal achter Nesci wel erg mooi. Ze willen namelijk kleding maken voor vrouwen met een goede fit, aangezien er in de winkels vaak kleding hangt die dat niet heeft. Zelf herken ik dat ook wel, dus dat vond ik erg interessant. Ze passen ook echt meervoudig op de modellen en kijken of het mooi zit. Wat ik ook erg goed vind aan Nesci is dat ze de kleding in Europa laten maken, omdat ze niet willen dat hun kleding onder slechte omstandigheden (zoals bijvoorbeeld kinderarbeid, lage lonen, etc.)  wordt gemaakt, ook al is het binnen Europa duurder. Ze denken echt vanuit het idee dat ze dan liever minder winst hebben, dan dat ze hun principes opgeven en dat vind ik heel mooi. Daar kunnen de grote bedrijven die nog meewerken aan kinderarbeid en dergelijke nog veel van leren!

Hoda Magazine event 6

Hier zie je de stand van Monde de Rêve, waar we een gebedsketting meekregen. Ik dacht in eerste instantie dat ze vooral bijzondere sieraden maakten, maar op het visitekaartje heb ik ontdekt dat ze ook bruidsstyling doen.

Hoda Magazine event 8

Ook gingen we nog langs bij de stand van Het Gaat Mij Om Jou, wat een vrijwilligersorganisatie is om ouderen te helpen. Ze hebben zelfs een app gemaakt voor de vrijwilligers die een beetje op Facebook lijkt zodat alle afspraken overzichtelijk digitaal staan en vrijwilligers elkaars activiteiten kunnen “liken.”

Hoda Magazine event 8

Tot slot de stand van Hoda Magazine zelf. Hoda Magazine komt vier per jaar met een nieuw nummer en ik heb wat in de magazines gekeken en het zag er erg leuk en goed uit! Ik heb niet het idee dat dit een magazine is dat alleen leuk is om te lezen als je van Marokkaanse komaf bent, hoewel er wel een Marokkaans tintje aan het magazine zit. Ik heb namelijk al gelezen in het nummer dat ik meekreeg en ik vond het ook heel leuk om te lezen.

Na afloop was er nog een jubileum party waar ook abonnees bij aanwezig mochten zijn, maar wij zijn toen helaas al naar huis gegaan. Laten we nu overgaan op de unboxing van de goodiebag!

Ik hoop dat je het leuk vond om dit verslag en mijn unboxing van de goodiebag te zien! Ik wil Hoda magazine en de betrokken bedrijven allemaal bedanken voor de leuke en leerzame middag!

Ken jij Hoda Magazine al?

You may also like

37 reacties

  1. Wat een leuk event! Ik kende het blad nog niet. Het zal aan mijn verslaving aan GoT liggen, maar ik moet bij de naam meteen aan Hodor denken, haha! 🙂

  2. Oh wat super gaaf dat je daar naartoe bent geweest. Ik ken Hoda al een tijdje! Had niet verwacht dat jij ook zou gaan wat leuk. En een super goodiebag!

  3. Hele leuke goodybag en verslag, Kirsty! Ik herkende je al op een foto op Hoda’s Facebook echt leuk 🙂 En ik ga Freakyorganic ook volgen op Instagram en jou trouwens ook 😉

  4. Leuk! Ik kende Hoda Magazine nog niet, maar zo’n dag lijkt me een mooi moment om allerlei nieuwe dingen te proberen ^^ dat is wel goed gelukt lijkt mij!

  5. Al een super opening om Marokkaanse thee te serveren met Nederlandse stroopwafels, geeft toch een goede indruk meteen. De onderwerpen zijn mooi gespreid van kleding en make-up tot gezondheid en ouderenorganisatie! Het magazine kende ik nog niet, maar ik lees ook geen magazines eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *