Verslag persevent FloatCenter

Afgelopen vrijdag was ik aanwezig bij het FloatCenter persevent van FloatCenter Nederland dat plaatsvond in het nieuwste center, namelijk in Babylon in Den Haag. Ik had nog niet eerder van floaten gehoord, dus het leek mij wel erg interessant allemaal. Kijk je mee naar mijn verslag?

Floaten bestaat al een tijdje, maar ik kende het nog niet en denk dat ik niet de enige ben. Het is dan ook een groeiend fenomeen. Toen ik de uitnodiging ontving wist ik dan ook niet zo goed wat ik kon verwachten, maar het klonk allemaal al meteen erg goed. Zo is floaten erg effectief tegen stress én staat één uur floaten gelijk aan vijf uur slaap.

FloatCenter event1

 

Om 10.00 uur gingen de deuren open en mochten we naar binnen. Er stond al een lekker ontbijt voor ons klaar. Voor mij was dit wel heel handig, aangezien Den Haag voor mij niet naast de deur ligt en ik dus alweer trek had gekregen (ik kan echt niet zonder iets te eten de deur uit, dus dat had ik ‘s ochtends maar wel even gedaan).

FloatCenter event4

FloatCenter event2

Ook waren er cupcakes en chocolaatjes in de vorm van steentjes, wat voor extra sfeer zorgde.

FloatCenter event

Toen iedereen aanwezig was, begon het event met een presentatie voor de gehele groep.

FloatCenter event3

Er werd ons uitgelegd wat floaten nu eigenlijk is. Floaten is het drijven in een bad gevuld met (Epsom) zoutwater waarbij de spieren zich automatisch ontspannen. Doordat je lichaam zich zo ontspant, kan je lichaam bezig gaan met herstelwerkzaamheden. Vandaar dan ook de vergelijking met één uur floaten en vijf uur slapen; je lichaam kan in één uur floaten even veel herstellen als tijdens vijf uur slaap. Het is echter geen vervanging van slaap! (Dat dacht ik eerst stiekem wel even, vandaar dat ik het er maar even voor de duidelijkheid neerzet.)

Floaten is niet alleen goed tegen stress en helpt je lichaam herstellen, maar kan ook helpen tegen lichamelijke problemen zoals reuma en helpt tegen depressie en angst. Daarnaast verhoogt het de concentratie en creativiteit, dus het is ook aan te raden om tijdens bijvoorbeeld een toetsweek even de tijd te pakken om te floaten. Dit maakte mij meteen nieuwsgierig, aangezien ik straks met mijn master bezig ga en ik nu al weet dat de masterscriptie voor veel stress zal gaan zorgen.

FLoatCenter event5

Na de eerste presentatie werden we opgesplitst in kleinere groepen. Mijn groep ging als eerst naar een presentatie over het Epsom zout. Hierboven zie je een bak met zakjes van dit zout. We kregen er allemaal één van mee aan het einde van het event om thuis mee aan de slag te gaan, erg leuk!

FloatCenter event6

Het zout is eetbaar, maar niet lekker kan ik zeggen uit ervaring (ik mocht een beetje proeven). Het smaakt een beetje bitter. Je kunt er bijvoorbeeld een scrub mee maken, maar het is eigenlijk vooral een multifunctioneel product. Zo kan je het ook gebruiken om mee te detoxen, om je bad mee schoon te maken of voor in een voetenbadje om een splinter te verwijderen en nog veel meer.

FloatCenter event7

Hier zie je een stuk van een float ruimte. Je ligt in de ruimte op zo’n 30 cm Epsom zoutwater. Ik was eerst een beetje bang dat ik de float ruimtes maar klein en bijna claustrofobisch zou vinden, maar dat is helemaal niet het geval gelukkig. Bij FloatCenter zijn alle float ruimter zeker ruim genoeg om prettig in te kunnen liggen en als je wilt kan je er zelfs in staan.

FloatCenter event8

Behalve floaten kan je bij FloatCenter Babylon ook terecht voor bijvoorbeeld een hammam behandeling of een schoonheidsbehandeling. Van beiden kregen we een presentatie/demonstratie te zien.

FloatCenter event9

Het merk dat gebruikt wordt bij FloatCenter is Cenzaa, misschien dat je daar wel eens van gehoord hebt. Cenzaa is een wetenschappelijk ontwikkelt merk dat wellness combineert met huidverzorging en cosmedische huidtherapie.

Al met al moet ik zeggen dat ik het persevent bij FloatCenter Babylon erg leuk en interessant vond en ik ben blij dat ik hierbij aanwezig mocht zijn. Met name het floaten zelf heeft zeker mijn interesse gewekt, maar ook een hammam behandeling lijkt mij wel erg lekker. Ik kreeg zoals je op Instagram kon ook nog een tas met daarin persinformatie, water, een zakje Epsom zout en een tegoed voor een floatbehandeling mee, dus ik ben zeker van plan om snel een keer een afspraak te maken om het floaten zelf ook te kunnen ervaren.

Ben jij al bekend met floaten?

You may also like

37 reacties

 1. Ja, ik was er al wel bekend mee en heb het ook al een keer gedaan in een wellness centrum. Dit was alleen in een ruimte met vier baden bij elkaar en die mensen naast me bleven maar babbelen. Ik zou heel graag een keer in zo’n afgesloten ruimte willen floaten. Lijkt me heerlijk!

  1. Oh wat stom zeg dat je met meerdere mensen bij elkaar zat! Dan zou ik mij ook niet helemaal op mijn gemak voelen, had ook niet gedacht dat dat zou kunnen met floaten, omdat het mij juist zo’n fijne ervaring lijkt voor in je eentje!

 2. Leuk dat je naar zo een event bent geweest. Floaten is echt heerlijk om te doen, moet je echt een keer gaan doen hoor! Ik heb het vorig jaar gedaan -voorheen kende ik het ook niet – dat was in Heemstede. Heerlijk was dat! Je wordt er zo rustig van. Ik heb in een afgesloten ruimte gezeten, gelukkig niet met een aantal mensen zoals bij marion

 3. Ik wist al wel wat floaten was, maar het leek me nooit iets voor mij. Misschien kan je in de toekomst iets vertellen over hoe jij het ervaren hebt.

 4. Wat leuk,ik was er helemaal nog niet bekend mee, dus is het juist zo leuk om er iets over te lezen….het klinkt wel heel erg prettig, en ik ben benieuwd naar je ervaring ermee…

 5. Wat leuk dat je zo’n event mocht bijwonen! Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het lijkt me heerlijk ontspannend! Zoiets lijkt me super fijn in drukke periodes, of als je eventjes in een dipje zit.

 6. Wat leuk om bij zo’n event te zijn, is weer eens wat anders dan een beautyevent waarbij een nieuwe make-upcollectie wordt gelanceerd. Ik heb twee keer gefloat en vond het helaas helemaal niks. Kon me niet ontspannen en kreeg de laatste keer zout water in mijn oog waardoor ik 5 minuten niets zag… Een tip dus als je gaat floaten: vooral niet (ik herhaal: niet) aan je ogen komen 😉

 7. ja, ik heb er ook eens over gehoord een collega van mij heeft dat gedaan en ze vond het heerlijk ontspannend alsof je in de ruimte zit en de Babylon is op steenworp van mij vandaan! Dat ga ik zeer snel uitproberen 😀 maar dat er zout komt in je ogen? Euhmmm ik heb lenzen dus dat lijkt mij niet zo fijn….

  1. Ik denk dat als je gewoon niet met je handen bij je ogen komt het wel goed zal gaan, omdat je drijft op het zout en niet kopje onder gaat, maar ik zal er meer over kunnen vertellen als ik zelf ook echt een behandeling heb gehad!

 8. ik ga regelmatig floaten. Ik kan alleen maar zeggen: doen!! Het is echt heerlijk. Ik val vaak in slaap in t water. Dat klinkt misschien eng, maar dat is t niet. Door t hoge zoutgehalte blijf je immers drijven. Bovendien kun je een kussentje in je nek leggen (zo eentje als in t vliegtuig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *