Verslag Zwarte Cross 2014

Afgelopen weekend was het zover; het was tijd voor de Zwarte Cross. Ik denk dat de meesten van jullie het wel kennen, maar voor diegenen die dit niet kennen: Zwarte Cross is een festival dat één keer per jaar plaats vindt in de Achterhoek. Lees snel verder voor mijn verslag! 

In eerste instantie wilde ik eigenlijk wel heel graag een verslag maken van de Zwarte Cross met een vlog erbij, maar dat heb ik niet gedaan. Het is namelijk echt een festival waar het er soms nogal wild aan toe kan gaan (lees: dronken boeren en veel modder) en ik was bang dat mijn camera in de modder zou eindigen. Daarom heb ik alleen mijn mobiel meegenomen en daar foto’s meegemaakt. Mijn excuses dus als de kwaliteit iets minder is dan anders, maar ik durfde het er niet op te wagen! Ik hoop dat jullie het alsnog leuk vinden om op deze manier te zien hoe het was en wie weet ontdek je wel dat dit wel (of juist niet) iets voor je is voor volgend jaar.

Wij hadden dit jaar een driedagen kaart, waardoor we vrijdag t/m zondag zouden kunnen gaan, maar we zijn alleen zaterdag en zondag geweest. Achteraf maar goed ook, want we waren zondagavond al helemaal kapot. Vrienden van ons zijn wel diehard het hele weekend gegaan, wat ik wel erg knap vind. Hieronder vind je wat foto’s die ik zaterdag en zondag heb gemaakt. Het zijn er niet superveel omdat er behoorlijk wat mislukt zijn, maar toch denk ik dat dit wel een beetje een indruk geeft van het festival.

Zwarte Cross Beautiliciousworld reuzenrad

Zoals je kunt zien op de foto hierboven was het weer vrij druk op de Zwarte Cross. Ik geloof dat er dan ook een recordaantal bezoekers zijn geweest. Wat ik zelf zo grappig vind aan de Zwarte Cross is dat er ook attracties zoals het reuzenrad wat je hier op de foto ziet hebt.

Zwarte Cross Beautilicousworld attractie

Hier zie je nog zo’n attractie. Het is niks voor mij, maar ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen best leuk kan zijn. Ook is er rekening gehouden met kleine kinderen (er is bijvoorbeeld ook een speciaal Blagenparadijs waar je je kind kunt laten spelen), die zie je dus ook best veel hier.

Zwarte Cross Beautiliciousworld cross sign

Wij zijn zaterdag eerst naar de cross wezen kijken, want daar draait dit hele festival eigenlijk om. Vorig jaar ben ik daar niet eens wezen kijken, oeps!

Zwarte Cross Beautilicousworld cross

Hier zie je een typisch voorbeeld van wat er gebeurd bij de cross, hier probeert iemand zoveel rook te maken dat het een wel een mistbank leek en dat lukte aardig. Ook waren er meerdere wagens die je natspoten met water (wat best fijn was met het warme weer) en één wagen schoot zelfs kippenveertjes af op het publiek. Dat laatste vond ik niet zo leuk, omdat ik dat niet zo fris vond, maar als je bij de cross kijkt moet je daar eigenlijk even lak aan hebben. Verder vond ik het wel gezellig en zondag hebben we nog een speciale roze cross gezien met roze wagens met een gay-tintje, daar heb ik geen foto’s van maar dat was ook leuk.

Zwarte Cros Beautiliciousworld the Barn

De decors vond ik dit jaar weer erg geslaagd, hoewel de stijl heel anders is dan bij Defqon. Je ziet dat er veel aandacht aan is besteedt, dat vind ik wel heel gaaf.

Zwarte Cross Beautiliciousworld Mega Tent

Hier zie je de mega tent. Hier werd muziek gedraaid van van allerlei artiesten. Ik vond het zelf eerlijk gezegd een beetje tegenvallen qua muziek, maar de sfeer zat er hier wel aardig goed in, dus daardoor was het nog wel leuk om hier te zijn. Ik vond de muziek bij de Dansvloer (dance, elektro, techno-achtige muziek) leuker, maar daar wou niet iedereen heen (mijn vriend wel haha, wij willen altijd naar dezelfde muziek), dus we zijn daar ‘s avonds laat nog even heen gegaan omdat mijn vriend dat graag wou. Alleen zijn de foto’s daarvan helaas mislukt omdat het al donker was.

Zwarte Cross Beautiliciousworld mega tent avond

Dit is nog een foto van in de mega tent ‘s avonds.

Zwarte Cross Beautiliciousworld hoofdpodium

Deze foto is gemaakt bij het hoofdpodium. Het motto van dit jaar was “Alles kump goed” (alles komt goed).

Zwarte Cross 2014

Tot slot nog even een foto van mij (gemaakt door mijn vriend maar wel met mijn mobiel). Ik heb een supergezellig weekend gehad met mijn vriend en met vrienden en ik weet nu al dat ik volgend jaar weer ga. Hoewel Defqon meer mijn soort festival is (daar kom je puur voor de muziek en bij de Zwarte Cross kom je eigenlijk vooral voor de gezelligheid), vind ik het wel erg leuk om er heen te gaan.

Ben jij wel eens naar de Zwarte Cross geweest?

You may also like

32 reacties

  1. Wow, dat ziet er echt ontzettend leuk uit! Ik kende het nog niet! Ik snap dat je bang was voor je camera, ik vind dat ook altijd zo link om hem overal mee naar toe te nemen, haha! Leuk verslag! ♥

  2. Nog nooit heen geweest, maar het klinkt alsof er veel ambiance was! Uitstekend dat jullie dezelfde muzieksmaak hebben, daar kan al geen ruzie over ontstaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *