Weinig geld en toch wat leuks doen?

Ben je bijna blut? Of probeer je gewoon wat meer te sparen? Dan is het hebben van een leuke dag/avond met vrienden waarschijnlijk wel een van de lastigste dingen voor je om op te besparen. Maar soms lijkt het wel of je geen keus hebt; geld om uit te gaan heb je eigenlijk niet en voor shoppen heb je al helemaal geen geld. Dus moet je maar suf thuis gaan zitten. Wrong! Je kunt ook met weinig geld je prima  vermaken! Lees hier mijn ideeën! 1) Filmavond.

Een filmavond is meestal per definitie niet zo duur als wanneer je naar de bioscoop zou gaan. Je vraagt gewoon aan iedereen of hij/zij wat leuke films meeneemt en je hebt zo een hele avond vol. Je kunt als je echt geen geld hebt zelfs vragen of mensen wat te eten en/of drinken meenemen. Zelf zorg ik eigenlijk altijd wel voor wat eten, frisdrank en drank en vraag eigenlijk nooit of mensen nog wat mee willen nemen. Vaak nemen mensen toch wel iets mee is mijn ervaring, maar als je daar zeker van wilt zijn kan je vragen of ze dat willen doen.

2) Game avond.

Bij een game avond is het principe op zich hetzelfde als bij een filmavond, alleen dan met games. Zeker als je een Wii hebt kan dit erg leuk zijn, omdat je daarvoor ook veel spellen hebt die je bewust met meerdere mensen moet doen. Denk bijvoorbeeld aan Just Dance. Zeker als je even geen zin hebt in film kijken, is dit een leuk idee. Ik vind zelf gamen zeker met een klein groepje soms nog leuker dan film kijken, omdat je net wat meer met elkaar kunt praten en lachen dan wanneer je een film kijkt.

3) Beauty avond.

Ik stond er altijd om bekend dat ik graag een beauty avond met mijn vriendinnen organiseerde. Dit heb ik al een lange tijd niet gedaan, omdat we nu bijna allemaal aanhang hebben en die ook graag meenemen, maar eigenlijk zou het nog steeds leuk zijn om te doen. Iedereen neemt leuke beauty spulletjes mee en het nagels lakken en make-uppen kan beginnen. Als je in het beauty thema wil blijven qua snacks, kun je fruit en bijvoorbeeld snacktomaatjes en komkommers neerzetten. Dat heb ik ook wel eens gedaan en dat viel goed in de smaak. Ook een beauty avond kost niet zoveel geld.

4) Samen koken.

Als je echt krap bij kas zit en al op jezelf of op kamers woont, is dit helemaal een goede tip! Je kunt namelijk afspreken dat je bijvoorbeeld één keer in de week samen met een paar vrienden bij één van jullie eet. Zelf doe ik dit af en toe wel eens, omdat het behalve goedkoop vooral heel erg gezellig is!

20130911_175458[1]

5) Ga picknicken of wandelen.

Dat ik picknicken of wandelen hier neer heb gezet, heeft vooral te maken met het weer; het wordt nu zo langzamerhand toch echt herfst en dan ga je niet meer voor je plezier ergens buiten zitten, laat staan picknicken. Zolang het nog niet te koud is kun je denk ik beter gewoon een eindje gaan lopen. Zeker als je een hond hebt vang je meerdere vliegen in één klap; je hond kan uit en je krijgt zelf ook beweging. Nog mooier is het als je met één persoon gaat lopen, of tenminste dat vind ik, omdat je dan vaak persoonlijkere gesprekken kunt hebben doordat je zo goed als alleen bent.

6) Van ruilen komt huilen?

Je kunt ook een kledingruil organiseren als je vriendinnen hebt die zo ongeveer dezelfde maat hebben als jijzelf. Op die manier heb je én gezelligheid met je vriendinnen én andere kleren terwijl je geen geld hebt. Bijkomend voordeel hiervan is dat je ook nog eens van je minder leuke kleding af komt. Voor mij is dit jammer genoeg geen geweldige optie, omdat ik eigenlijk altijd of te klein of te smal ben om een match te vinden.

Ik hoop dat je wat aan mijn ideeën hebt! Wat is jouw ultieme tip om goedkoop toch wat leuks te doen?

You may also like

17 reacties

  1. Leuk stukje, Ik heb het stappen al gehad(ben jaren elke dag van het weekend incl. donderdag op stap geweest). Ik vindt het nu ook leuker om thuis af te spreken met vrienden en vriendinnen

  2. Goh het is hier heel vaak filmavond met als eten, neem wat je mee kunt nemen van thuis. Ouderwets bordspelletjes en terwijl een heleboel kwebbelen is ook altijd leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *