Zomerse couscoussalade

Laatst maakte ik een simpele, maar toch heerlijke salade en omdat deze mij zo goed beviel, besloot ik om het recept hiervoor met je te delen. Het is een zomerse couscoussalade met onder andere mozzarella, cherry tomaatjes en cashews die erg lekker is als bijvoorbeeld lunch of als salade voor bij een barbecue. Kijk je mee?

Benodigdheden voor ongeveer 4 ruime porties:

200 gram couscous

2 handjes rucola

200 gram cherry tomaten

1 (oranje) paprika

100-125 gram mozzarella (in bolletjes)

2 handjes ongezouten cashewnoten

Zomerse couscoussalade

Bereidingstijd: ongeveer een kwartier aan werk, maar wel met een paar uur wachttijd zodat de salade goed koud is.

Bereidingswijze:

1) Bereid de couscous zoals staat aangegeven op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen.

2) Pak vervolgens de rucola erbij en snijd deze in kleine stukjes. Je wilt namelijk makkelijk hapklare stukjes hebben en geen grote sprieten. Dit hoeft trouwens niet heel precies.

3) Snijd de paprika in blokjes en snijd vervolgens ook de cherry tomaten in vieren. (Ik heb alle ingrediënten in eerste instantie gewoon samen in een bak gedaan en pas later bij de couscous gevoegd, omdat die nog even af moest koelen.)

4) Snijd de mozzarella bolletjes in kleine stukjes, zodat je niet meteen één grote hap mozzarella binnen krijgt als je een hap neemt.

Zomerse couscoussalade bak

5) Voeg de ingrediënten toe aan de (afgekoelde) couscous en roer dit even door. Verkruimel vervolgens de handjes cashewnoten boven de salade en roer dit nog even goed door.

6) En klaar is je salade. Eet smakelijk!

Je zou eventueel nog een dressing toe kunnen voegen, mocht je daar behoefte aan hebben, maar ik vond dit zelf niet nodig. De combinatie van couscous, rucola, cherry tomaat, paprika en cashew geeft al ontzettend veel smaak af en de mozzarella verzacht het geheel wat, omdat er juist niet zo heel veel smaak aanzit. Voor mij werkt het kiezen van smaakvolle ingrediënten toch wel het best bij een salade, want ik lust lang niet alle dressings, dus het liefst skip ik die dan ook.

Zomerse couscoussalade bowl

Wat vind jij van deze zomerse couscoussalade? Wat is jouw favoriete salade voor in de zomer?

You may also like

25 reacties

  1. Het ziet er erg lekker uit 🙂 Meestal koop ik zoiets kant-en-klaar (geen idee waarom…lekker makkelijk?), maar dit is echt heel goed zelf te maken x

  2. Lijkt me echt heerlijk! Ga dit binnenkort eens maken. Soms heb ik in de weekenden niet zo’n zin om te koken, dan is dit zomerse gerecht echt perfect 🙂

  3. Hmmm heerlijk recept lijkt me. Leuk dat je er product foto’s bij vermeld hebt. Fijn dat je geen dressing gebruikt! Ik ben zelf allergisch voor suiker, dus de meeste dressings mag ik helaas niet. Maar snel eens proberen als meeneem lunch!

  4. het ziet er inderdaad heel erg lekker en jummie uit, fijn dat je het deelt…ik vind zulke recepten altijd erg leuk om te lezen en eens te maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *