Lifestyle Tips

De beste piercing voor jou

De taboe is er tegenwoordig helemaal van af en piercings zijn meer in trend dan ooit te voren. Je twijfelt er al een tijdje over of je er eentje gaat laten zetten, want ze staan ook zo leuk bij jouw vriendinnen. Ondanks het feit dat het erg makkelijk is om een piercing te laten zetten, moet je er niet te licht over denken. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om de perfecte piercing voor jou te vinden.

Ringetje of niet?

Het is natuurlijk slim om van tevoren al te bedenken of je voor een staafje (ofwel een knopje) of voor een ringetje gaat. Je moet de piercing namelijk tijdens de genezingsperiode altijd inhouden, dus kan je ook maar beter zorgen dat je het sieraad mooi vindt! Verder kan het wel zo zijn dat je niet op alle plekken meteen een ringetje als sieraad kan laten plaatsen. Dit kan zijn dat er in die maat geen ´pierce´ ringetjes bestaan, maar het kan ook vanwege de veiligheid zo zijn. Een ringetje heeft namelijk als nadeel dat het net wat lastiger heelt dan een staafje. Doordat je piercing langer moet helen, is er ook een grotere kans dat er vuiligheid in kan komen. Kijk hier dus van te voren goed naar.

Oor, neus, of een hele andere plek?

In principe kan je in elk deel van je lichaam wel een piercing laten zetten. Wel is het zo dat er niet op elke plek meteen een ringetje kan worden geplaatst. Ook verschilt natuurlijk de lengte van de genezingsperiode per lichaamsplek. De genezingsperiode is vooral afhankelijk van het feit of de piercing in kraakbeen is gezet of niet. In je neusvleugel zit er namelijk maar heel erg dun kraakbeen, terwijl het kraakbeen in je neusschot weer veel dikker is. Dit geldt ook voor je oor, hier zit nog meer variatie in de verschillende genezingsperiodes. Zoek dus ook goed uit waar je de piercing wil laten zetten voordat je hem überhaupt laat zetten. Er bestaan namelijk ook specifieke benamingen voor sommige piercings, in je oor kan je bijvoorbeeld een conch, helix of tragus piercing laten zetten.

Waar kan ik laten piercen?

We kunnen moeilijk een lijstje plaatsen met alle, maar dan ook echt alle, shops in Nederland die piercings plaatsen. Er zal ook gegarandeerd een shop bij jou in de buurt zitten. Wel is het zaak dat je controleert of het zetten van piercings daar ook goed en veilig gebeurd. Het belangrijkste waar je op moeten letten is op welke manier er gepierced wordt. Er mag namelijk NIET gepierced worden met een pistooltje, oftewel piercings mogen niet worden geschoten. Dit is namelijk erg onveilig, aangezien het kraakbeen door de klap beschadigd kan raken en dus kan vervormen. Piercers moeten dus altijd piercen met een naald. Ook is het noodzaak dat de piercer voor elke klant nieuw en steriel gereedschap pakt. Is dit niet het geval, dan kan je maar beter wegwezen. Heb je een shop gevonden die voldoet aan alle eisen? Dan hoef je alleen nog maar langs te gaan!